atelier
In het atelier schilder ik, maar ik teken er ook. En je ziet me regelmatig met behangplak en papier in de weer, het is dan ook meestal een rommel.... Tot ik de bezem er door gooi en dan ineens toch weer wat leuke dingen ontdek!


Zoals mijn vakantie-schetsboekje. Dit jaar heb ik elke dag van de vakantie
 een klein schetsje gemaakt. 
Was een hele uitdaging, maar het totaal is 
leuk!Nieuwjaarskaarten 2011
Eindelijk een project waarbij ik kon samenwerken met mn moeder.
Zij het drukwerk, ik de slingers!
Drukwerk: Handpers de winkeldochters

Kerst engeltjes
Toen ik klein was maakte mijn moeder ze al van taart-servetten. Maar eigenlijk kan je ze maken van iedere soort papier. Super-makkelijk. Niet voor héél kleine kinderen, want t knippen moet even netjes, maar das dan ook t enige.... Neem taartservetten, groot, klein, wit, zilver, goud alles door elkaar. 
Teken in het midden van het servet een rondje (eierdopje) en daaromheen een grotere cirkel (theekopje). 
Knip ze volgens het patroon hier onder

Verwijder het stukje tussen de armen, anders worden die te lang. 
Buig het hoofdje een beetje naar voren. Soms is het nodig de vleugels een beetje in vorm te knippen. 
Schuif de vleugels in elkaar, voor de gelovigen; vouw de handen. 
klaar. 


Knopenkrans
Ik heb een jaar gespaard voor deze krans. Mn nicht verzamelde knopen in de Verenigde Staten en ik hier. Steeds als ik dubbele had stuurde ik die naar haar en omgekeerd. Uiteindelijk waren het er genoeg om te beginnen. Styropor krans gevonden, omwikkeld met rode katoen en al mn restjes borduurzijde gebruikt om de er op te zetten....  
Het ding is een jaar of 15 oud, maar iedere kerst als ie tevoorschijn komt vind ik m weer top!

Fotolijstjes 'plus'
Beloof me dat als je ze tegenkomt in de winkel je er meteen een heel stel inslaat!! 
Deze komen van Ikea, maar die heeft ze al een tijdje niet meer, terwijl je er zo veel leuks mee kunt bedenken! 
Het idee is simpel; je kiest een foto voor in de lijst en verzint dan verder. Een kleur, extraatjes voor ín de lijst... en dan maar puzzelen en plakken! 

Dit lijstje was een cadeau voor de favoriete voorlees-oma. En dus gebruikte ik behalve de foto van de kleinste Kaaten ook foto's van hun favoriete boekomslagen. Samen met een opvallende kleur en wat sjablonen van kistletters is het een leuke lijst geworden. 


ik zal meer foto's aanvullen. Wat dat je van een strand foto met de vondsten van die dag? 


dank-je-wel-doosjes


maanden geleden begonnen we met de voorbereidingen
voor ons feest. Locatie zoeken, band regelen, je kent het wel.
Het leek me leuk de gasten na afloop een mini-presentje
mee te geven, en zo kwam ik op de doosjes.via internet besteld, ik geloof 100. En toen beetje bij beetje gaan versieren. Eerst een stukje 
papier op de onderkant geplakt omdat de lelijke stickers er niet afgingen...
Toen de onderkantjes een basiskleur gegeven.


Daarna de bovenkantjes versierd met verf en stickers, en uiteindelijk gevuld
met snoep-hartjes (per kilo bij de sligro)


 tatááá'!
slinger voor Kaat...
van Kleine Kaat.. wat een schatje!
(er hangt hier en daar een sokje tussen de vlaggetjes!)

cadeau hart
Ik weet niet meer wáár op het net ik er eentje zag... Maar al wat je nodig hebt is wat
stevig draad en veel cadeaulint. O en tijd, want met knippen,
knopen en krullen ben je al snel een paar uurtje zoet..

leuk om aan iemand cadeau te geven!


Cake Ladies 
Al máánden spookten ze door mn hoofd. Honderden schetsjes heb ik van ze gemaakt.... The Cake Ladies. En toen ineens kon ik ze ergens kwijt: op grote schilderijen voor een tent op het Coverbandfestival. Sindsdien zijn er meerdere 'geboren'. Mijn iets te dikke meiden die gék zijn op taart..... 
´who wants some?´


´practice makes perfect´


´Mmmmm´

´perfect´


´oh oh´ (opdracht 2010)

(verkocht 2009 Schiebroek)


Bijgewerkt najaar 2010: 
Tijdens de laatste nacht van het festival is het vrijwilligershome stukgewaaid. Met daarin de Cake Ladies.... 'Mmmmm" is nog heel, al is ze vuil. De rest...

Tsja, zo gaan die dingen kennelijk... Er zijn sinds geen nieuwe dames 'geboren'...

kroonluchter hartjes

Jaren geleden zaten er kaarsen in, maar met kleine kinderen over de vloer vond ik t wat eng, hij hangt een beetje in de loop namelijk. Met kerst kwamen er kleine lampjes in. En kerstballen. Waarvan ik in januari de hartjes liet hangen... en toen was het hek van de dam. De kinderen maken regelmatig een hartje voor me, soms vind ik ergens een mooie, of ik maak er zelf een... het is een superleuke verzameling geworden! 


gemaakt door een kleine Kaat van play-mais


Lege dozen
Een jaar of 15 geleden waren ze ineens te koop bij de Xenos; houten onbewerkte dozen. Ze zaten mooi in elkaar, waren verkrijgbaar in verschillende maten en errug leuk om te beschilderen!

bijvoorbeeld de vier seizoenen....
en dan een tafereeltje op het deksel....Maar ik maakte ook een doos met verschillende Rotterdamse gebouwen in opdracht
Hartjes slinger
Wellicht een leuke cadeau-tip. Mijn moeder was er in ieder geval verguld mee... Ik kan me voorstellen dat het ook leuk is voor een bruidspaar. Dit vergt enige voorbereiding, maar het resultaat is er naar. 
Het idee is dat je alle vrienden van het feestvarken laat meewerken aan één cadeau. In dit geval dus styropor hartjes. Ik stuurde ze toe aan een flink aantal vrienden in binnen- en buitenland, jong en oud, creatieven en mensen bij wie het zweet al uit brak toen ik ze alleen maar belde. Juist die combinatie maakt het eindresultaat zo leuk! 
Alle vrienden gingen op hun eigen manier aan de slag, en stuurden mij het hartje weer toe. Dat was echt héél erg leuk, iedere keer weer bracht de postbode een klein doosje met een verrassing. Ik draaide er hele kleine oogjes in zodat ze konden hangen.
Bij het overhandigen was een aantal van de 'kunstenaars' zelf aanwezig. Ik had ze aan een lange slinger gebonden die nog weken in de kamer heeft gehangen. 
Later zijn ze in een kroonluchter terecht gekomen. (wonder where she got that from...)Kunst voor kids
Voor de kinderkamers maak ik regelmatig zelf wat schilderijtjes. Leuk om ze steeds weer aan te passen aan de favoriete kleur van de bewoner. Geen 'hoogstaande schilderkunst', maar wel geinig!Deze twee hebben wel een geinig verhaal. Een van de meiden is gek op hondjes. Toen ik haar vertelde dat zij in háár kamer na de verhuizing de rood gebloemde gordijnen kreeg baalde ze enorm. Zij wilde óók zelf kiezen, net als de andere kinderen. Maar ja, die rood gebloemde waren nagenoeg nieuw, was mijn redernering.... Toen ik deze honden voor haar schilderde, met hetzelfde motief als de gordijnen..... was het goed!
Deze zijn al wat ouder.... Sommige hangen nog steeds in huis.


Kunst DOOR Kids
Ja, dat je krijgt wat je er in stopt, dat geldt niet alleen met eten.... 

'vliegende vuurdino's mét eieren' door kleinste Kaat 

                                                    kleine Kaat een paar jaar geleden

                                                           .. en wat meer recent...

 de vuurvogel

voordat de bloemen open gaan
voordat de vlinders hun vleugels kunnen spreiden
voordat de nacht verdwijnt
voordat de zon door de wolken gaat schijnen
voordat de geuren verspreiden

vliegt de vuurvogel voorbij 
en alles komt tot leven


                                                Dromenvangers

De kinderen bezoeken een Jenaplan school. Daar kan je best ongeschonden uitkomen, zo blijkt. Bijkomend voordeel is dat ook de docenten worden geacht hun creativiteit te botvieren. Op deze school krijgen de hogere groepen steeds een mini-cursus. Bijzonder divers; van gebarentaal tot pop-maken en van computeren tot: dromenvangers maken...


Aj, toen we díe thuis te zien kregen was t hek van de dam... Kleine Kaat gaf óns weer een cursus.... en ze maakte er zelf nog wat... waarop de kleinste Kaat rederneerde (terecht) waarom heeft een dromenvanger geen armen????


Nou goed, uiteindelijk hebben we heel veel dromenvangers gemaakt in de loop van de maanden. En ook hele bijzondere, die heel bijzondere dromen vangen!

Robot

Je kent dat; vakantie en alle vriendjes, zussen en broer zijn de hort op. Máár de kleinste Kaat is meestal wel te porren voor een projectje. Ik dacht zelf: totempaal. Maar zoals altijd werd het geheel meteen uit handen genomen en werd het een robot. Waarbij ik alleen de ijsbakjes op de doos heb vast mogen zetten.... It's all his!
servies beschilderen


Kleine Kaat is héél handig met tekenen. Ze tekent al sinds ze kan denken. Nou, sinds ze een potlood kan vasthouden. Momenteel is ze druk met strip-tekenen... (Waarover later vast meer...) Wat we eens in de zoveel tijd doen is een lading goedkoop servies halen bij de Xenos of de Action en dan met porcelein-stiften aan de slag. Nou wé... zé! Super. Doen het ook héél goed als cadeautjes voor omes, tantes en oma's zo bijkt... 
playmobilboot
t was zo'n typische regenachtige vakantiedag waarop de kleinste Kaat meldde dat hij nooit meer gelukkig kon worden zonder het piratenschip van Playmobil. Nou snap ik dat best. Soms 'moet' je iets hebben. Maar met 70 cent zakgeld in de week kon hij dat schip pas kopen tegen de tijd dat ie rijles wil.... Kortom we gingen aan de slag met twee schoenendozen, een flink stuk karton wat electriciteits-buis en bakpapier.... En verf natuurlijk, dat spreekt voor zich. Nou t kostte een uur of drie, maar daar heeft ie echt nog maanden lol van gehad!!1 opmerking:

  1. Waauw, hier kom ik nog eens snuisteren! Superleuke ideetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Schrijf Kaat!! Ik vind t heel leuk om te lezen wat je van de site vindt... heb je suggesties? Ik hoor het graag!

Dit bericht al gezien?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...