kleedkamer

Zijn ze bij jou ook zo dol op verkleden?? 
Carnaval, halloween, een vrije woensdagmiddag... de mand met
verkleedkleren wordt nog vaak gebruikt.
De eerste kledingstukken maakte ik van goedkope fleece dekens
van Ikea en Blokker. Tegenwoordig durf ik wel
wat moeilijkere stoffen aan.
Misschien zit er een idee voor je bij? 


Oktober 2011 Halloween
buitenjassen mt 36 voor de meiden..een witte muis op de jas genaaid, een grijze in de pruik en ze waren meteen
behoorlijk 'heksig', maar het idee van deze nieuwe jassen is dat ze eigenlijk 
'heel veel kanten op kunnen'. 
Dus wie weet laten we ze terugkomen in de optocht dit jaar!


 Carnaval 2011
Lakeien-jassenAls ik nu naar het eindresultaat kijk dan was t geweldig. 
En ook de moeite waard... denk ik.
Maar 1 advies: werk niet met velours, die voor gordijnen bedoel ik.
Wát een pokkestof! Het kerft en rafelt, het pluist bij knippen, je machine raakt verstopt...
De piratenjas

Fleece deken van Blokker, randen van Ikea katoen


voor een echt piratenpartijtje!!

Pierrot
Voor de schoolmusical 2010. 
Ik heb mn inmiddels favoriete patroon van de Kimono gebruikt. 
Mc Calls costumes 2940. Je kunt er een kimono maar ook een judo-pak en een ninja-pak mee maken. Ik ben gek op patronen met meerdere mogelijkheden ;-)


Het patroon moest verkleind. Ik heb ditmaal eigenlijk twee keer het achterpand gebruikt, en dat aan de onderkant iets laten uitlopen voor de A-lijn. Een pand geknipt op de stofvouw (voorzijde pak) en een van de panden doormidden geknipt. Het pak sluit dus achter. Beide panden afgezet met bias-band en zo onzichtbaar mogelijk stukjes klitteband gebruikt. 
De kraag is los, sluit met een haakje. 


Wolf
Voor dezelfde musical, sterker voor dezelfde dans was een wolvepak nodig. Ik heb hetzelfde patroon gebruikt, de kimono (Mc Call 2940). De aangeleverde vacht was prachtig maar erg dik, wat me een probleem leek te worden a. met de temperatuur en b. onder de oksels... Daarom een aantal delen van het patroon gemaakt uit een stuk dun suede. (Thanks D.!!)


De mouwen zijn van voeringstof waar ik vóór het in elkaar zetten een brede reep vacht op naaide. deze repen zijn langer dan de mouw. Aan de binnenkant zit een klein elastieken lusje waar het kind een vinger door kan steken. Zo is ook de hand bedenkt met vacht. Het voorpand dat bovenop sluit kreeg ook een laag vacht (geplakt), het onderste voorpand niet. Het kind zou een masker dragen in de voorstelling, dus wilde ik graag een grote capuchon. Die is helemaal van suede, waar ik later een brede vachtrand op heb vastgezet. Het vastzetten van de capuchon was natuurlijk een beetje gepruts. Een kimono heeft geen capuchon en een schuin weglopende kraag.... Als zal het voor de puristen niet kunnen, het ding zit er op en deed zn werk...Moeder natuur
Carnavals optocht 2009. Kleine Kaat wilde als moeder natuur en Kaat had nog 5 meter groene fleece liggen... En dan was er nog die doos met nep-klimop op de zolder van Conny!


fleece (!)Ratatouille
Carnavals optocht 2007. 
De film Ratatouille was een hit bij de kinderen. 
En wij wilden graag een warm pak maken....

Dankzij mijn lieve vriendin Conny (die echt kan naaien!!) werd het een succes. (fleece!)

onder de koppen zit een pet van de Action met lange klep...


de staarten vastgenaaid op de pakken, want een sleep zagen we niet zitten...

catwalk
Carnaval 2008. Kleine Kaat en vriendin haakten aan bij het thema van de jeugdprinses, prinses ''Paris" De meiden ontwierpen zelf hun jurk en wij voerden uit.
"Nee mam, hij moet strakker en dan onderin uitlopen"


halloween vleermuis
Dit was geloof ik het eerste kostuum dat ik ooit maakte. Super eenvoudig, het ziet er vooral goed uit omdat de stof goed gekozen is. Een reeds doorgestike stofm die dus behoorlijk stevig is.  Door de klittenband banden om de armen kan ie door verschillende maten kinderen gedragen worden. verder een zwarte trui en broek en een beetje kleur op 't gezicht....
halloween wit wief
Kleine Kaat weet altijd precies wat ze wil, alleen komt ze er vaak een beetje laat mee. Mijn belangrijskte eis is altijd dat het een beetje warm moet zijn, want zo eind oktober is het al behoorlijk fris in de avond! Koste wel wat moeite om ergens een plaatje van een 'wit wief' te vinden. Uiteindelijk is het een broek, een tuniek met lange mouwen en een cape met grote capuchon geworden.... Alles van twee witte fleece dekentjes van Ikea en wat glanzende voering.


Zorro
Voor dit pak heb ik wel een patroon gebruikt (McCalls M5952) super patroon omdat je er ook een superman of andere held van kunt maken. Een zwarte overall met cape is het idee. Hoed is gekocht. Op de rug van de overall heb ik klitteband gebruikt, veel eenvoudiger dan een rits. Als je dat wilt doen moet je dus wel een 'overlapje' knippen aan een van de rugdelen!

Dit bericht al gezien?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...