vrijdag 17 september 2010

Let's go Veggie!


Top initiatief van Naais en vele anderen inmiddels op t web..... Groenten in de hoofdrol! Bij de Katen wordt, na een strikt vegetarische periode, al jaren gemiddeld drie keer per week vlees gegeten, áltijd biologisch. Ik heb echt een enórme aversie tegen de manier waarop wij in ons miniland met de veeteelt omgaan, ik heb gróte problemen met megastallen en alle andere wijzen van dier-onvriendelijk houden. 
Een tijd lang leek meneer Heijn een oplossing, al werd de kwaliteit van het vlees slechter in de loop der jaren en de keuze minder en minder. De druppel was het totaal niet te controleren 'puur en eerlijk' keurmerk, wat een aanfluiting! 
Gelukkig ontdekte ik niet zo lang geleden een 'groene weg slagerij' in de buurt van mn werk. Jippie! Eindelijk weer keus!
Maar dit is een zijspoor. Naais en de anderen zijn op zoek naar lekkere, simpele, kindvriendelijke vegetarische recepten. Die heb ik!
In de 'keuken' gebruik ik steeds dit prachtige logo bij de bedoelde recepten. 
Let's go Veggie!


Nu in de keuken: paddenstoelenwraps, corsicaanse groentensoep, broccoli pasteitjes

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blog! Ik ga je volgen :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga vanavond maar eens de paddestoelenwrap met kappertjesroom proberen. Hier vind je ook nog wat ideeën: http://foodgawker.com/?s=veggie&cat=0 Smakelijk eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tada! Ziehier een foto, gemaakt met mijn nieuwe camera, van de paddestoelenwrap met kappertjesroom: http://i55.tinypic.com/1z519gg.jpg

  Een aanrader, hoewel ik nog wat moet oefenen op zowel fotografie als koken. Als toetje hadden we partjes mango, ook niet gek.

  Op de site http://foodgawker.com, die ik vanochtend noemde, staat ook deze link: http://craftgawker.com, met allerhande knutseltips en ideeën. Maar dat hadden jullie natuurlijk allang gezien.

  BeantwoordenVerwijderen

Schrijf Kaat!! Ik vind t heel leuk om te lezen wat je van de site vindt... heb je suggesties? Ik hoor het graag!

Dit bericht al gezien?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...