zondag 9 januari 2011

tuin-schets 2

Schets 2.
Dit is dus mijn stukje grond. 150 m2 ongeveer... Een aantal zaken staat vast bij de jaarlijkse indeling van de tuin. De plek van de schuur, de bomen. Verder is het redelijk vrij in te delen. Hier staan al nieuwe locaties voor de werktafel en de composthoop (maar die moeten nog wel verzet!) Ook de rabarber gaat naar een nieuwe plek, alle struikjes bijeen. 
En de vierkante blokken langs de bovenrand zijn ook nieuw. Ik wil van betongaas 'kolommen' maken waar de bonen en andere klimmers langs omhoog kunnen. 
De harde wind blaast uiteindelijk alle stok-contructies omver als het spul eenmaal goed in het blad zit...


Dat hier nu de tweede schets staat wil helemaal niet zeggen dat dit ook de uiteindelijke indeling wordt hoor, dás vaak toch een kwestie van aanpassen. Ik heb nu rekening gehouden met hoogte van de planten en teeltwisseling (omdat ik geen hulpstoffen gebruik is dat extra belangrijk) maar ik lees ook nog altijd even over "goede en slechte combinaties" en soms blijkt dan dat ik echt nog moet wisselen. Ik vind t een spannende schets omdat het echt een combinatie is van voor mij nieuwe planten (Asperge, Pastinaak, Aardpeer) en mn eigen favorieten. In  het vak diversen moet je denken aan: knolselderij, venkel en groene kool....  Wacht even... groene kool! Die stond precies daar afgelopen seizoen, ojee, ik moet alweer gaan schetsen....

1 opmerking:

  1. Vergeet het bordje niet met VERBODEN WODKAFLESSEN OVER DE HEG TE SMIJTEN.

    BeantwoordenVerwijderen

Schrijf Kaat!! Ik vind t heel leuk om te lezen wat je van de site vindt... heb je suggesties? Ik hoor het graag!

Dit bericht al gezien?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...