vrijdag 16 september 2011

Leesvoer.....

Surfend over het blog kom je soms een hoop leuk leesvoer tegen. Over eten bijvoorbeeld wordt vreselijk veel geschreven. Gelukkig maar, want we zullen hier in Europa ook veel over ons eten moeten gaan nadenken. Als de economen die ik gisteren aanhoorde gelijk krijgen dan komen er barre tijden aan. Met hoge werkloosheid en veel minder geld in de pocket. Geen leuk vooruitzicht, maar het heeft een positieve kant; het zal ons dwingen om creatief na te denken over de toekomst van ons eten. 



Zullen we gewoon gaan eten wat er in de buurt groeit??

Want eerlijk is eerlijk, zolang we geld genoeg hebben om de kar elke week weer vol te laden met Keniaanse peultjes en Noorse zalm, denken we niet aan de toekomst. Maar stel nou dat we echt veel minder geld te besteden hebben straks....Waar halen we ons voedsel vandaan als de transportkosten de pan uit rijzen? Wat kunnen we in ons eigen land, onze eigen stad of zelfs onze eigen tuin verbouwen?? 



groenten kweken dicht bij huis...


Toch fantastisch om over na te denken zolang het water nog niet aan de lippen staat? Voel je vrij om met me mee te denken. En laten we elkaar vooral wijzen op interessante artikelen en ideeen.... 


Aardappels kweken in een plastic tas op t balkon? 

Twee nieuwe links daarom in de linker kantlijn, op beide vindt je heel verschillende inspiratie.... 
Een trendwatcher en een visionair... 
Have fun reading!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf Kaat!! Ik vind t heel leuk om te lezen wat je van de site vindt... heb je suggesties? Ik hoor het graag!

Dit bericht al gezien?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...